Stop Online Geweld.
Doe mee met
‘Het stopt bij mij’

16/9/2024

Inschrijven

Locatie:

Online geweld raakt ons allemaal. Vooral vrouwen, mensen van kleur en LGBTQI+ personen zijn het doelwit van online haatcampagnes, seksuele intimidatie en andere vormen van digitaal geweld. Dit kan variëren van racistische comments tot het verspreiden van seksuele beelden zonder toestemming en online stalking. Hoewel online geweld net zo schadelijk en impactvol kan zijn als offline geweld, wordt het nog vaak onderschat en krijgt het niet de nodige aandacht.

Gendergerelateerd geweld is geweld omwille van iemands geslacht of gender. Uiteraard speelt ook de combinatie met andere uitsluitingsfactoren mee. Wil je hier graag meer over lezen of wil je meer weten over de link met racisme, seksisme, homo- en transfobie…? Hier zijn enkele tips: 

Maak mee het verschil voor slachtoffers

Met de campagne ‘Het stopt bij mij’ bouwen we een community die samen kant kiest voor slachtoffers. We roepen iedereen op om online geweld te rapporteren, erop te reageren en het niet verder te verspreiden. Zo tonen we samen aan slachtoffers dat ze niet alleen staan. See it, say it, stop it. 

Zo kun jij helpen: 

  1. Deel de campagne: @furiavzw op Instagram en Facebook
  2. Gebruik de tekst ‘Ik sluit me aan bij de campagne #hetstoptbijmij van @furiavzw.’ 
  3. Zie je online geweld? See it, say it, stop it. Rapporteer het (de meeste platforms hebben daar een knop voor)  en spreek je steun uit voor het slachtoffer.

Sluit je aan

Wil jij ook deel uitmaken van deze community? Vul je gegevens in, ontvang ons campagnemateriaal en laat je stem horen!
Bedankt voor je tijd.
We hebben je aanvraag goed ontvangen en nemen zo spoedig mogelijk contact op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ben of ken jij een slachtoffer van online geweld?

Professionele medewerkers van hulplijn 1712 luisteren naar je verhaal en geven je informatie en advies. Gratis en anoniem. 

Werd je slachtoffer van digitaal seksueel geweld? Dan kan het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) je informatie geven, helpen bij het verwijderen van beelden en juridisch bijstaan. Ben je minderjarig? Dan kan je terecht bij Child Focus op 116 000.

No items found.
Privacy Policy